Кои са супер храните за пролетта   Астрономичната пролет настъпи,

...
Кои са супер храните за пролетта   Астрономичната пролет настъпи,
Коментари Харесай

Зеленчуците са от природата. А балансираният режим – от нас

Кои са супер храните за пролетта

 

Астрономичната пролет настъпи, колкото и да не ни се има вяра, поглеждайки през прозореца на открито. Прогнозите са за един безоблачен Великден, тъй че е време да помислим и кои са супер храните на пролетта, които да имаме поради, подготвяйки фамилното меню в идващите няколко месеца.

Безспорно, това са храните, богати на витамини A, C, D, E и от групата B, както и на желязо и магнезий. Защо ли? Защото точно тези витамини оказват помощ на организма ни да излезе от зимната си стагнация и да се приготви за идващите по-топли месеци. А те изискват и по-лека и съсредоточена на витамини храна. За да може кожата, косата и ноктите ни да се възстановят след студените дни, да засилим имунитета си, и най-важното – да преборим пролетната отмалялост.

И по този начин, ето селекцията ни от пролетни супер храни: моркови, зели, карфиол, броколи, цвекло, бобови растения, както и царете на зеленолистните зеленчуци – спанак, магданоз и копър. Разбира се, цитрусите и рибата са постоянно наложителна част от седмичния избор за вкусни и подхранващи ястия.

Това са и продуктите, които с изключение на на витамини и минерали, са изключително богати на антиоксиданти. Те са извънредно подобаващи както за директна консумация, по този начин и за подготвяне на свежи пролетни салати, детокс смутита, леки гарнитури и вкусни предястия.

А по какъв начин да се сдобием и да ги приготвим най-лесно, бързо и вкусно?

Тук на помощ ни идва богатата селекция от консервирани и замразени зеленчуци – най-вече изброените пролетни супер храни, на Bonduelle. Можете да ги откриете в съвсем всеки магазин или огромен хипермаркет и в случай че обърнете внимание, ще забележите, че с изключение на продуктите сами по себе си, може да откриете и разнородни миксове, съобразени точно с пролетния режим на хранене.

В желанието си да ви дадем още повече потребни препоръки, ви предлагаме и да разгледате страницата на „ Зеленчуците са от природата. А премиите – от нас! “, където с изключение на всичко останало, може да спечелите и висококачествени и щадящи питателните съставки кулинарни уреди. На страницата на компанията пък, ще намерите и 4 лесни за подготвяне и вкусни разнородни предписания, съдържащи главните супер храни, за които към този момент ви разказахме.

Следете и страницата на Bonduelle във Facebook, тъй като там ще видите и какво ще подготвят обичаните ни кулинарни блогъри, които също са се фокусирали върху уравновесения пролетен режим на хранене. Не ни остава друго, с изключение на да споделим нашата обичана рецепта на Bonduelle тази пролет – същински пролетен микс в порция топла чорба: (рецептата)

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР